Toegangscontrole

Bij toegangscontrole denken veel mensen aan pasjes en grote kantoorgebouwen. Echter de techniek gaat tegenwoordig veel verder. Met het toenemende gevoel van onveiligheid willen veel bedrijven steeds meer weten over wie en waar iemand is in het gebouw.

Afhankelijk van de situatie, of het om een woning gaat of om een kantoor / bedrijfspand en de daaruit voortvloeiende eisen ten aanzien van beveiliging zijn er verschillende methodes voor toegangsbeheer. Bekend zijn de magneetkaart of –tag, welke bij de deur worden uitgelezen om te verifiëren of de juiste code word aangeboden. Maar ook de elektronische cilinders.

Toegangscontrole kan variëren van eenvoudig tot zeer complex. Een en ander is afhankelijk van het aantal deuren, het aantal gebruikers, en de mogelijkheden van het gebruikte systeem.

Een voordeel is dat u per gebruiker kunt aangeven waar de persoon mag komen. Niet iedereen hoeft bijvoorbeeld in de computerruimte te komen, om maar wat te noemen.

Daarnaast kunt u, als er een pas ontbreekt of vermist is eenvoudig de pas uit het systeem verwijderen. Hierna is de pas niet meer te gebruiken.

Ook kunt u eenvoudig zien wie er binnen is en waar mensen zich bevinden. Stel u gaat vanuit het kantoor het magazijn in. Er komt telefoon voor u en de receptioniste wil weten waar u bent. Op het toegangscontrolesysteem kan zij dan zien dat u in het magazijn bent. Op deze manier kunt u ook controleren of mensen proberen op plekken binnen te komen waar ze niet horen.

Er zijn tegenwoordig ook alarmsystemen waarbij een simpel toegangscontrolesysteem geïntegreerd kan worden. De aanschaf wordt hierdoor een stuk goedkoper. Zo kan het ook voor een kleine ondernemer aantrekkelijk worden om bijvoorbeeld een magazijn of kantoor af te sluiten.

Voor grote bedrijven kan het ook makkelijk zijn om diverse systemen te combineren op een kaart. U heeft dan 1 kaart of pas om binnen te komen, de rekening in het bedrijfsrestaurant te voldoen en ook nog de koffieautomaat op de afdeling te bedienen.

Graag adviseren wij U over de mogelijkheden.